iPhone of Android: welke heeft het beste OS?

Android HTC DreamNa de aankondiging van iPhone OS 3.0 vragen velen zich af: wordt de iPhone nou de grote klapper van 2009 of is dat Android? Tot nu toe stond het iPhone OS er nogal belabberd voor als je de tabel van LifeHacker bekijkt: de IPhone schoot op bijna alle punten tekort. Android heeft knippen en plakken, MMS, zoeken in Gmail, achtergrondprocessen en 3G-tethering. Dat laatste weliswaar via een oplossing van derden, maar het kan. De iPhone heeft dat allemaal niet. Maar nu iPhone 3.0 is aangekondigd krijgt Android het opeens een stuk lastiger.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Sommige functies zijn straks wel op de iPhone te vinden, maar op Android (nog) niet: mogelijkheid om toepassingen voor acceesoires te maken, zoeken in de agenda, een telefoonbrede zoekfunctie of VoIP zitten in iPhone OS 3.0. Maar er is nog hoop: er zijn een aantal functies die al in Cupcake zitten en met een beetje geluk straks ook in Android OS te vinden zijn. Wie haalt de beste score? Op dit moment Android, met 6 groene vakjes (tegenover 1 groen vakje bij de iPhone). Maar Google zal in actie moeten komen, want straks kleuren er maar liefst tien vakjes groen bij iPhone 3.0.

Via: Lifehacker

iphone versus android

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.