iPhone-hater Tim Bray gaat Android helpen

Redactie
15 maart 2010, 21:50
1 min leestijd
iPhone-hater Tim Bray gaat Android helpen
tim bray

Apple en Google staan de laatste tijd lijnrecht tegenover elkaar. Er zijn mensen die zo’n haat tegen Apple’s gesloten systeem hebben opgebouwd, dat ze zich actief willen inzetten voor de tegenpartij. Vandaag heeft zich een prominente persoon gemeld: Tim Bray, mede-bedenker van XML en tot voor kort werkzaam bij Sun Microsystems. Sun’s voormalige CEO Jonathan Schwartz liet onlangs weten dat hij ooit een dreigtelefoontje van Steve Jobs heeft gekregen, waarin Jobs dreigde hem te gaan aanpakken wegens patentovertredingen. Misschien was die onthulling van de voormalig SUN-topman wel de reden waarom Tim Bray nu voor Google kiest en gaat helpen om ontwikkelaars naar het Android-kamp over te halen.

In een blogposting vertelt Bray dat hij de iPhone haat, inclusief de gesloten omgeving en de strikte controle van Apple. Apple bepaalt wie wat mag zeggen, verbiedt sex, controversiële applicaties en beteugelt de vrijheid. Het is een steriele Disney-achtige ommuurde tuin, bewaakt door grijpgrage advocaten. Als ontwikkelaar moet je je met knikkende knieën bij de wensen van het boosaardige Apple neerleggen.

Lees verder na de advertentie.

Android is met een inhaalslag bezig wat verkopen betreft: er worden vandag zo’n 90.000 iPhones per dag verkocht, vergeleken met 60.000 Android-toestellen. Het marktaandeel groeit. En Bray gaat ervoor zorgen dat het aantal ontwikkelaars ook gaat groeien. Tim Bray is vandaag begonnen in zijn nieuwe baan: Developer Advocate bij Google.

Categorie: Firmware
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's