iPhone vs Android

Redactie
5 juli 2008, 13:13
2 min leestijd

Het Android platform wordt gezien als de geduchte uitdager van de iPhone. Maar wat zijn nu eigenlijk de grote verschillen tussen deze twee apparaten? En waarop moet de keuze gebaseerd worden om te kiezen voor een van de twee?

Lees verder na de advertentie.

iPhone
Het mobiele apparaat van Apple is ervoor gemaakt om uitsluitend samen te werken met andere Apple producten en apparaten. Dit is handig voor de ontwikkelaars die applicaties maken voor de iPhone. Zij weten precies hoe de omgeving in elkaar steekt waarin de applicatie moet gaan werken. Ontwikkelaars moeten zich echter wel inschrijven en goedgekeurd worden door Apple voordat ze aan de slag gaan. Apple heeft daarom totale controle over welke applicaties uitkomen voor de iPhone. Zo zijn webbrowsers en applicaties die gebruik maken van VoIP niet toegestaan.

Android
Het platform Android is de tegenpool van de iPhone. Doordat Android open source is werken meerdere bedrijven gezamelijk aan dit besturingssysteem. Elke mobiele telefoon fabrikant kan met Android aan de slag. Zo is het voor ontwikkelaars van applicaties nu al mogelijk om nieuwe functionaliteiten voor Android te programmeren.

Wat te kiezen?
Hoewel Apple met de iPhone een kwalitatief hoogstaand product levert die tot in de puntjes verzorgd is geeft dit tegelijkertijd een grote beperking voor de mobiele gebruiker. Extra functionaliteiten of applicaties zijn alleen beschikbaar wanneer Apple dit goedkeurt.

De Android geeft de ontwikkelaar en gebruiker vrijheid. Het betekent echter wel dat de gebruiker meer moeite moet doen om zijn ideale mobiele telefoon te creëren. Welke versie van Android ga ik gebruiken en welke applicaties moet ik precies installeren?

De gebruiker moet de keuze maken: wil ik een kant en klaar product waar ik niet naar om hoef te kijken en neem ik de beperkingen voor lief. Of ga ik voor vrijheid en ga ik de moeite nemen om de best mogelijke mobiele telefoon voor mijzelf te creëren.

Bron.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's