De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘LG stopt irisscanner en vervangbare accu in G6’

Rick van der Veer
28 november 2016, 12:33
2 min leestijd
‘LG stopt irisscanner en vervangbare accu in G6’

LG gaat zijn volgende vlaggenschip uitrusten met een irisscanner. Daarnaast houdt het bedrijf vast aan de verwijderbare accu van de LG G5, zo beweren bronnen uit van The Korea Herald.

Lees verder na de advertentie.

Irisscanner LG G6

LG gaat de G6 mogelijk uitrusten met een irisscanner, die verwerkt zit in de camera aan de voorkant van het toestel. Eerder presenteerde een onderzoeksdivisie van het bedrijf een module die dienst kan doen zowel als irisscanner als camera. Deze module keert terug in de G6 en zorgt ervoor dat er geen aparte scanner meer aanwezig hoeft te zijn voorop het toestel.

De LG G6 zou met zijn irisscanner vooral de concurrentie met Samsung aan willen gaan. Dat bedrijf introduceerde eerder al een irisscanner op de Samsung Galaxy Note 7 en implementeert deze waarschijnlijk ook in het volgende vlaggenschip, de Samsung Galaxy S8.

lg 5 review

LG zou voor de G6 een deel van het modulaire systeem van de G5 in stand willen houden. Zo blijft de accu van het toestel verwijderbaar, maar is het niet duidelijk of er nog modules toegevoegd kunnen worden. Ondanks dat de G5 één van de weinige toestellen was die ondersteuning voor modules bood, bleek het geen commercieel succes te zijn.

Naast een irisscanner werkt LG ook aan zijn betaaldienst, LG Pay. De LG G6 zou hiervoor ondersteuning krijgen voor magnetic secure transmission, waarmee je mobiel kunt betalen op terminals die alleen een kaart met magneetstrip uit kunnen lezen. LG Pay werkt ook met nfc, vergelijkbaar met hoe Apple Pay en Android Pay werken. Of LG Pay straks ook naar Nederland komt, is nog onduidelijk.

Meer over de LG G6

Tot dusver is er nog maar weinig uitgelekt over de LG G6. Het enige wat tot dusver vast lijkt te staan is dat LG investeert in een irisscanner op het toestel. Over welke specificaties de smartphone nog meer beschikt, is nog onbekend.

Doorgaans presenteert LG zijn nieuwe vlaggenschepen tijdens het jaarlijkse Mobile World Congress in februari. Bij de LG G6 is dit waarschijnlijk weer het geval. De verwachting is dus dat we in februari weten wat LG voor ons in petto heeft.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's