iRiver Story HD eerste eReader met Google eBooks

Redactie
12 juli 2011, 13:06
1 min leestijd
Google eReader

De iRiver Story HD is de eerste eReader waar Google eBooks is geintegreerd. Het is mogelijk boeken te downloaden en te kopen via Google eBooks over Wi-Fi. Het apparaat draait echter niet op Android, maar een eigen besturingssysteem van iRiver. Het kopen van boeken is alleen nog maar mogelijk voor klanten in de Verenigde Staten. Google lanceerde haar eBook-dienst vorig jaar, maar het is nog geen groot succes. Vooral in de Verenigde Staten is er veel concurrentie van onder meer Amazon en Barnes & Noble die ook digitaal boeken verkopen.

De iRiver Story HD is voorzien van een e-ink display van 6 inches met een resolutie van 1024×768, een zogenaamd high resolution XGA display. De meeste bestandsformaten worden ondersteund zoals PDF en EPUB, maar ook Microsoft Office-documenten en stripboeken zijn te openen. De Story HD heeft een accu met een vermogen van 1800 mAh waarmee je ruim zes weken moet kunnen lezen voordat je deze weer moet opladen. Met een gewicht van 207 gram is het apparaat aan de lichte kant. Bediening verloopt aan de hand van het qwerty-toetsenbordje. Naast 2 GB intern geheugen is er ook een SD-kaartlezer aan boord waarmee je het geheugen desgewenst kunt uitbreiden.

Lees verder na de advertentie.

iRiver Story HD eerste eReader met Google eBooks

De iRiver Story HD zal vooralsnog alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten bij winkelketen Target voor een adviesprijs van $139,99. Daar is het apparaat vanaf 17 juli te koop. Of en wanneer de eReader naar Nederland zal komen is nog niet bekend. De boekendienst Google eBooks is ook te benaderen met de meeste moderne browsers of via Android- en iOS-apps. Meer dan 3 miljoen boeken zijn hier gratis te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu