Is de Blackberry Playbook dé nieuwe must-have Android-tablet?
Wouter Nijsen

Blackberry PlaybookVandaag is tijdens Blackberry World in Orlando een uitgebreide demonstratie gegeven van het nieuwe tablet van RIM, de Blackberry Playbook. Met dit tablet hoopt RIM een graantje mee te pikken van de groeiende en bloeiende tabletmarkt. Met de specificaties zit het in ieder geval wel goed. Een 7-inch 1024×600 capacitief touchscreen, 1 GHz dual-core processor, 1 GB geheugen, Wi-Fi, 3G en een 3 megapixel en 5 megapixel camera. Wellicht de grootste troef van de Playbook is echter het feit dat er Android-applicaties op gebruikt kunnen worden. Dit nieuws was al langer bekend, maar vandaag tijdens Blackberry World was te zien hoe die apps er dan uitzien op het Blackberry-tablet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het bijzondere is dat Android-apps gewoon zonder verdere aanpassingen op de Blackberry Playbook werken. Wanneer je een Android-app start zal deze geopend worden in de Player-app, die als emulator fungeert. De Blackberry Playbook heeft geen knoppen zoals we die van Android kennen, maar via “swipes” zijn toch standaardzaken als het menu binnen een Android-app op te roepen. Op de Blackberry Playbook zul je tevergeefs zoeken naar de Android Market. Maar geen nood, de Android-apps zijn gewoon in de Blackberry App World te vinden!

Heeft RIM met de Blackberry Playbook het ei van columbus in huis, en is het ook een beetje een must-have Android-tablet, of is het niet meer dan een leuke gimmick en in de praktijk niet echt bruikbaar?

In onderstaande video zie je een demonstratie van Android-apps op de Blackberry Playbook.

Wij zijn benieuwd: probeert Blackberry met de Playbook van twee walletjes te eten door een soort van best-of-both-worlds tablet aan te bieden, maar is het eigenlijk een ‘kreupele’ Android-tablet? Of is de Playbook nu stiekem toch een beetje een must-have Android-tablet geworden?

Via AndroidCentral

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.