Is de PlayStation-telefoon een Android-applicatie?

Redactie
4 december 2010, 10:57
1 min leestijd
Is de PlayStation-telefoon een Android-applicatie?
psp-app

Er zijn twee duidelijke video’s opgedoken van de nieuwe PlayStation-telefoon van Sony Ericsson. Opvallend detail is dat de PSPhone niet alleen een telefoon, maar ook een Android-applicatie is. Dit biedt veel mogelijkheden. Misschien is het mogelijk om de PlayStation-applicatie op meerdere Android-telefoons te installeren. Voor Sony kan het een valkuil zijn, want voor de eerste keer is de fabrikant afhankelijk van het platform van een andere fabrikant.

Stel je eens een voor dat Apple een iPod-applicatie maakt voor Windows Mobile? Of dat Nintendo een programma als Steam voor Windows lanceert om Nintendo-games op een computer te spelen. Het is een flinke stap terug, zo lijkt het, maar niets is minder waar.

Lees verder na de advertentie.

Sony Ericsson profiteert van de populariteit van Android. Als de PlayStation-applicatie straks beschikbaar is op meerdere Android-telefoons, dan kan de fabrikant flink gaan cashen. Sony (en ook Ericsson?) hoeven geen taartpunt te delen met Google, zoals in de Android Market, maar kunnen zelf alle inkomsten binnenhalen. Daarnaast gaat het waarschijnlijk niet om bedragen als 79 cent of 1,50 euro, maar om bedragen als 5 tot 10 euro per game. Dat tikt lekker aan.

Ik ben benieuwd wat voor gevolgen de release van een PlayStation-applicatie heeft voor de Android Market. Brengen ontwikkelaars voortaan liever hun games uit via de populaire PlayStation-applicatie in plaats van de Android Market (met een ietwat suffer imago) of zorgt de komst van de PS-applicatie voor een flinke oppepper voor de Android Market?

Vragen, vragen, vragen. Eerst maar even genieten van de onderstaande filmpjes. Er worden geen spellen getoond, maar we krijgen wel een beter beeld van de Sony Ericsson PlayStation Phone, of Zeus of PSPhone. 2011 gaat een mooi jaar worden voor Android.

Bronnen: Android Community & TiPb

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu