Is iPhone 4 met iOS 4 een bedreiging voor Android?

Redactie
8 juni 2010, 17:22
2 min leestijd
Is iPhone 4 met iOS 4 een bedreiging voor Android?

In de avond van 7 Juni 2010 heeft Steve Jobs de iPhone 4 gepresenteerd. Een nieuwe versie van de iPhone met een totaal ander uiterlijk en andere specificaties. Tegelijkertijd werden er nieuwe aspecten van iOS 4 geïntroduceerd, hebben al deze nieuwigheden invloed op de populariteit van Android? Dit is een interessante kwestie om te bekijken.

Voordelen van iOS 4 en iPhone 4 tegenover Android

Laten we allereerst beginnen met de voordelen van iOS 4. Het besturingssysteem ziet er fraai uit en is op sommige aspecten is het gebruiksvriendelijker dan Android. Ook zijn er meer topgames uitgebracht voor het iPhone OS.

Ook de iPhone 4 heeft zelf een aantal voordelen. Het is onder andere bekender dan een willekeurig Android toestel en krijgt veel meer publicatie dan de lancering van een HTC. “ók onder de jongeren is het populairder en ben je eerder “wow” met een iPhone dan een Samsung Spica.
En eerlijk is eerlijk, de iPhone 4 ziet er gelikter uit dan de meeste Anroid toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Nadelen van iOS 4 en iPhone 4 tegenover Android

Misschien is het niet helemaal eerlijk als we op een site zoals androidmagazine.nl schrijven over de nadelen van iOS 4. Het besturingssysteem is niet open source, dat betekent dat niet iedereen verbeteringen kan doorvoeren. Als gebruiker van iOS 4 ben je als het ware afhankelijk van de developers van Apple. Wanneer zij er een tijdje niet aan werken krijg jij ook geen nieuwe functies.  De app store is heel besloten, wil je een applicatie gebruiken waar Apple tegen is moe je allemaal trucs uit de doos halen om je iPhone op een andere wijze dat programmaatje te draaien.
Ook is Android veelzijdiger doordat het op verschillende apparaten draait. Wanneer je je telefoon zat bent, maar het OS niet kan je zo naar een ander merk gaan.

Ook voor iOS 4 ben je gebonden aan de iPhone, terwijl het misschien geen wonder apparaat is. Bij Android toestellen geldt: de beste wordt ook gekocht, een soort van marktwerking dus.
iphone 4

Conclusie

Dit is nog een algemene beschouwing, we hebben het niet eens over de specificaties gehad. Maar waarschijnlijk geldt voor ieder persoon weer wat anders!

Neem voor meer informatie over de iPhone eens een kijkje op onze zustersite http://www.iphoned.nl

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's