Issuu Mobile: lees kranten en tijdschriften op je Android-telefoon

Wouter Nijsen
19 december 2009, 0:50
2 min leestijd
Issuu Mobile: lees kranten en tijdschriften op je Android-telefoon
Issuu1

Je Android-telefoon wordt steeds breder inzetbaar tijdens je dagelijkse leven, zowel zakelijk als privé. De nieuwste toepassing zorgt ervoor dat je voor een aantal kranten en tijdschriften niet langer langs de kiosk hoeft, maar ze gewoon vanaf je scherm kunt lezen. Issuu is als het ware een mobiele kiosk die je altijd bij je hebt. Het concept van Issuu bestaat uit een website waar je een account aanmaakt en de applicatie op je Android-telefoon. Via de website kun je een (gratis) abonnement op een tijdschrift of krant nemen, waarna je deze onderweg kunt lezen. Zodra er een nieuw nummer van je favoriete blad is verschenen krijg je een notificatie op je telefoon, zodat je een nieuwe uitgave niet hoeft te missen. Het aanbod op de Issuu-website is enorm en netjes per land onderverdeeld. Ook voor Nederland is er meer dan voldoende materiaal beschikbaar.

Van het Nederlandse krantenaanbod moet je je niet teveel voorstellen, meestal zijn dit uitgaves van kleine huis aan huis-krantjes. Behalve complete tijdschriften kun je ook zoeken op een trefwoord, of begrip, waarna je een lijst krijgt met artikelen die hierbij aansluiten. Ook die kun je aan je lijst toevoegen zodat ze beschikbaar komen in de Android-applicatie. Natuurlijk un je ook content via je telefoon zoeken, echter is het aanbod dan beperkt tot Engelstalige tijdschriften.

Lees verder na de advertentie.

Het lezen van de tijdschriften op je telefoon vergt enige gewenning. Via swipes kom je bij de volgende of vorige pagina. Leesbare tekst op een pagina  kun je laten vergroten door er met je vinger een kader omheen te trekken. Hierna wordt de vergrote tekst in het bovenste deel van het scherm weergegeven, terwijl in het onderste deel een highlight op de pagina van het tijdschrift aangeeft waar je aan het lezen bent. Het betreft hier een beta-versie die al behoorlijk compleet is, maar nog niet helemaal perfect werkt. Zo wordt er af en toe ten onrechte aangegegeven dat er geen leesbare tektst op een pagina voorkomt, terwijl je die toch duidelijk ziet staan. Hoewel het aanbod van wisselende kwaliteit is en er ook veel oude tijdschriften in de lijst voorkomen zou Issuu best kunnen uitgroeien tot een toonaangevend platform. Wellicht voor de uitgevers een idee om via Issuu betaalde abonnementen op tijdschriften of artikelen aan te gaan bieden? Issuu heeft nog wat extra’s te bieden in de vorm van een PDF-reader. Via de website kun je elk willekeurig PDF-bestand uploaden, waarna je deze onderweg op je Android-telefoon kunt lezen. Issuu Mobile is gratis te downloaden in de Android Market.

Korte Issuu introductie:

Issuu demo van androinica

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu