De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Beveiligingsupdate voor januari rolt uit naar Nexus-apparaten

Erwin Vogelaar
4 januari 2016, 20:20
1 min leestijd
Beveiligingsupdate voor januari rolt uit naar Nexus-apparaten

Gebruik je een Nexus-apparaat, dan kun je elk moment de nieuwe beveiligingsupdate verwachten. Download deze direct, want de update repareert weer enkele kritieke kwetsbaarheden.

Lees verder na de advertentie.

Januari beveiligingsupdate Nexus

Google houdt zijn woord als het gaat om regelmatige beveiligingsupdates voor Nexus-toestellen. Elke maand kunnen Nexus-gebruikers een kleine Android-update verwachten waarmee het systeem veiliger wordt gemaakt. Op dit moment wordt de update voor januari uitgerold, dus verwacht deze elk moment op je toestel.

januari beveiligingsupdate nexus

Het gaat deze maand om twaalf punten waar de beveiliging verbeterd is. Van deze twaalf punten zijn er vijf kritiek. Het gaat hierbij onder andere over kwetsbaarheden in bluetooth, wifi en de Mediaserver. Mogelijk zijn er ook nog bugs met deze update verholpen, maar daar is nog niets over bekend.

Het is van belang deze updates zo snel mogelijk te downloaden, zodat er geen misbruik gemaakt kan worden van die kwetsbare elementen in je Android-systeem. Druk de update daarom niet weg, maar neem even de tijd om je Android-systeem weer helemaal veilig te maken. Zodra de update beschikbaar is krijg je daar een melding van. Wil je zelf controleren of de update al te downloaden is, dan kan dat door in de instellingen naar ‘Over de telefoon  >  Systeemupdates’ te gaan. Daar staat de knop ‘Controleren op update’.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu