De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Japanse designer ontwerpt Android-telefoon met WP7 interface

Wouter Nijsen
18 mei 2011, 11:40
2 min leestijd
Japanse designer ontwerpt Android-telefoon met WP7 interface
infobar

De smartphonemarkt wordt momenteel gedomineerd door toestellen met Google Android, Apple iOS, Microsoft WP7 en Symbian. Elk systeem heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en natuurlijk een eigen interface. De interface van iOS en WP7 ligt grotendeels vast en is slechts in beperkte mate door gebruikers of toestelfabrikanten, aan te passen. Bij Android is dat een heel ander verhaal. Hierbij kun je als gebruiker de interface vrij eenvoudig aanpassen met een homescreenvervanger die in ruime mate in de Android Market aanwezig zijn en ook fabrikanten zijn naar hartelust bezig met het maken van aanpassingen. Meest bekende voorbeeld van zo’n aangepaste interface is ongetwijfeld Sense van HTC. Afgezien van een aantal homescreenvervangers uit de Android Market zijn de aanpassingen die toestelfabrikanten aanbrengen geen kopie van bijvoorbeeld iOS of WP7, en waarom zouden ze ook. In Japan wordt daar kennelijk iets anders over gedacht getuige een nieuwe Android-telefoon genaamd INFOBAR A01.

Deze Android-telefoon heeft Gingerbread onder de motorkap, maar het homescreen lijkt nog het meeste op de indeling zoals dat bij WP7 gebruikelijk is. Verantwoordelijk voor deze wonderlijke interface is de Japanse ontwerper en film regisseur Nakamura Yuugo. De verschillende ‘tegels’ die je op het homescreen ziet, zijn afzonderlijke widgets die je naar eigen inzicht kunt rangschikken. Tevens is het mogelijk om de kleuren aan te passen. Wanneer je een widget selecteert zal het bijbehorende programma openen, zoals we dat ook van standaard Android kennen.

Lees verder na de advertentie.

Er zijn overigens geen plannen om de INFOBAR A01 buiten Japan op de markt te brengen. Goede zaak, omdat je wel een WP7-device koopt als je deze interface wilt? Of ronduit jammer omdat deze interface er goed uitziet op Android? Het is wellicht slechts een kwestie van tijd voordat iemand een rom-dump in handen krijgt en deze bijzondere interface geschikt maakt voor andere Android-telefoons.

iida via Gizmodo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu