De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Japanse provider adverteert in de Android-notificatiebalk

Redactie
24 januari 2012, 16:30
1 min leestijd
Japanse provider adverteert in de Android-notificatiebalk
Japanse provider adverteert in de Android-notificatiebalk

KDDI, de tweede grootste provider van Japan, is begonnen met het versturen van reclames naar haar abonnees met Android-toestellen. De reclames worden als pushnotificatie aangeboden, en dus zijn ze moeilijk te ontlopen als ze in je notificatiebalk opduiken. Hoewel gebruikers de dienst wel kunnen uitzetten, is dat niet al te gemakkelijk. Bij de laatste update van de AU One Market, een alternatieve Android Market die door KDDI wordt beheerd, wordt de optie standaard geactiveerd.

Als je de nieuwste voorwaarden voor de AU One Market accepteert en je drukt op ‘OK’ dan ontvang je opeens reclamenotificaties. Om dit te ontlopen moeten gebruikers op een alternatieve link drukken die ergens diep in de voorwaarden verstopt zit. Hoewel gebruikers zich wel naderhand nog met veel moeite uit kunnen schrijven voor de ‘dienst’ is het niet mogelijk om de AU One Market app te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Het is niet de eerste keer dat er reclame via notificaties worden verstuurd, er zijn al wel wat apps die het doen, maar het is wel redelijk uniek dat een provider dit doet. Veel gebruikers hebben al boos gereageerd op de Japanse provider en hopelijk komen andere aanbieders niet op het idee om hetzelfde te gaan doen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu