De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Japanse provider vraagt Google om Android datavriendelijker te maken

Redactie
28 januari 2012, 18:55
1 min leestijd
Japanse provider vraagt Google om Android datavriendelijker te maken
Japanse provider vraagt Google om Android datavriendelijker te maken

De Japanse provider NTT DoCoMo heeft bij Google het verzoek ingediend om Android aan te passen zodat het besturingssysteem minder data verbruikt. De grootste provider van Japan heeft de laatste veel problemen met een Android VOIP-applicatie waardoor haar netwerk steeds platgaat. Sommige Android-app sturen om de paar minuten controlesignalen, zelf wanneer ze niet in gebruik zijn. Hierdoor zorgen Android-smartphones voor tien keer zo zoveel netwerkbelasting dan een normale smartphone. Android zelf verstuurt om de 28 minuten controlesignalen.

Het feit dat de meeste Android-apps controlesignalen versturen is niet iets wat Google zomaar aan banden kan leggen. In principe zijn ontwikkelaars vrij om hun apps in te dienen hoe ze dit willen. Wel kan Google ontwikkelaars verzoeken om slimmer met dataverbruik om te gaan. Zo raadt de zoekgigant sinds kort ook aan om het gebruik van de menuknop te vermijden.

Lees verder na de advertentie.

Volgens DoCoMo zouden minder controlesignalen het dataverbruik aanzienlijk moeten verminderen. Door het stijgende aantal mobiele datagebruikers wordt het voor providers steeds belangrijker dat het dataverbruik steeds effectiever verloopt. Gebeurt dit niet dan zijn ze genoodzaakt om meer antennes te plaatsen en haar netwerkcapaciteit uit te breiden, iets wat veel geld kost. Het verzoek van DoCoMo aan Google is interessant, wellicht dat meer providers dit voorbeeld zullen volgen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu