HTC-topman Jason Mackenzie vertrekt na moeilijk jaar voor bedrijf

Erwin Vogelaar
31 januari 2017, 19:04
2 min leestijd
HTC-topman Jason Mackenzie vertrekt na moeilijk jaar voor bedrijf

HTC-topman Jason Mackenzie heeft zijn laatste dag bij het bedrijf achter de rug. Na twaalf jaar gaat hij wat anders doen. Hoewel Mackenzie geen reden heeft gegeven voor zijn vertrek, komt het net na een moeilijk jaar voor HTC.

Lees verder na de advertentie.

Jason Mackenzie

Jason Mackenzie, executive vicepresident bij HTC, heeft op Twitter laten weten dat hij zijn laatste dag bij het bedrijf achter de rug heeft. Een reden voor zijn vertrek heeft hij niet aangegeven. We weten ook nog niet wat hij nu gaat doen. Wel komt zijn vertrek na een lastig jaar voor HTC.

Jason Mackenzie

Mackenzie begon in 2005 bij HTC en kreeg daar steeds meer verantwoordelijkheid. Zo werd hij de president van HTC in de Verenigde Staten en twee jaar later kreeg hij de promotie naar executive vicepresident voor het volledige bedrijf. Op die stoel heeft hij het een jaar volgehouden en het is nog niet bekend wie de lege plek gaat opvullen.

De timing voor zijn vertrek is niet verrassend. 2016 was voor HTC namelijk geen topjaar. De HTC 10 was financieel geen succes en ook de sloot aan goedkopere toestellen deed het bedrijf geen wonderen. Daarom zal HTC in 2017 ‘veel minder nieuwe smartphones’ uitbrengen. Van de virtualrealitybril HTC Vive moet het bedrijf het nu ook nog niet hebben. Virtual reality weet nog niet aan te slaan bij het grote publiek, dus blijft de Vive een experimenteel zijproject. De leider van het designteam achter HTC Vive, Claude Zellweger, heeft enkele dagen geleden zelfs aangekondigd te vertrekken bij HTC en te gaan werken bij Google aan virtualrealityplatform Daydream.

HTC geeft het niet op, want de nieuwe smartphones voor 2017 liggen alweer klaar. De eerste twee zijn de flinke HTC U Ultra en de HTC U Play. Deze toestellen zullen vanaf maart verkrijgbaar zijn. Eind februari zal HTC waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de opvolger van de HTC 10 onthullen.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu