De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Jawbone Up-armband vanaf 25 september in de winkel

Redactie
9 september 2011, 10:30
2 min leestijd
Jawbone Up-armband vanaf 25 september in de winkel
jawbone_up_red

Jawbone is vooral bekend als fabrikant van Bluetooth-headsets. Een paar weken geleden kondigden ze echter aan, dat ze een nieuwe markt hadden ontdekt: gezondheidsarmbanden. De Jawbone Up is het eerste product dat de fabrikant zal uitbrengen. Inmiddels is bekend dat ‘ie vanaf 25 september in de winkels zal liggen. De Jawbone Up is een met hardware gevuld armbandje, waarmee je dagelijks leven in de gaten wordt gehouden. De armband houdt bij hoeveel je beweegt, of je wel sport en of je ligt te woelen in je slaap. Vervolgens krijg je advies om iets aan je gezondheid te doen. Heb je niet lang genoeg geslapen, dan stelt de Jawbone Up voor om extra eiwitten bij je ontbijt te nemen. Je kunt ook je eten in foto’s vastleggen en je Android-toestel laten schatten hoeveel calorieën erin zitten.

Bij de Jawbone Up hoort namelijk een app, die beschikbaar is voor Android en iPhone. De app kijkt op basis van de vergaarde informatie wat je het best kunt doen. De communicatie vindt grotendeels plaats via de armband: zo begint hij te trillen wanneer het tijd is om weer eens de benen te strekken. Ook trilt de armband om je ‘s ochtends wakker te maken. De intensiteit van de trillingen neemt langzaam toe, zodat je zo uitgerust mogelijk uit bed kruipt.

Lees verder na de advertentie.

Klinkt dat als iets wat jij nodig hebt om een gezondere levensstijl te krijgen? Dan kun je vanaf 25 september terecht in de winkel. Wat je in ieder geval kunt doen is via deze PDF kijken welke maat je nodig hebt. Jawbone is niet de eerste fabrikant die een dergelijke armband produceert. Eerder verschenen bijvoorbeeld de WakeMate en de Fitbit, die ook je bewegingen in de gaten houden. En dan zijn er natuurlijk ook nog de apps als Sleep as an Droid en soortgelijke apps, waarmee je je bewegingen tijdens het slapen kunt vastleggen.

Meer info: Jawbone Up

jawbone up blauw
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu