De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

JBL brengt Link Bar uit in Nederland: soundbar met Google Assistent

Thomas Haenen
16 juli 2019, 16:58
2 min leestijd
JBL brengt Link Bar uit in Nederland: soundbar met Google Assistent

De JBL Link Bar is vanaf deze week ook in Nederland verkrijgbaar. Met deze soundbar voeg je Android TV en Google Assistent-ondersteuning toe aan je home cinema-systeem.

JBL Link Bar release in Nederland

JBL’s nieuwe soundbar werd ruim een jaar geleden aangekondigd, tijdens de 2018-editie van Google I/O. Om onbekende redenen is het apparaat sindsdien meerdere keren uitgesteld, maar vanaf vandaag is de JBL Link Bar eindelijk ook in Nederland te koop. Vooralsnog is het het apparaat alleen direct op voorraad bij de webwinkel van JBL. Bestel je daar nu, dan heb je hem binnen 1 tot 2 werkdagen in huis.

De JBL Link Bar heeft een adviesprijs van 399 euro. Bestel je nu bij JBL, dan krijg je tevens een kleine GO+-speaker cadeau. Vooralsnog wordt de soundbar verder alleen bij Conrad verkocht. Daar is de Link Bar echter pas vanaf eind juli leverbaar voor een iets hogere adviesprijs van 409 euro. Of en wanneer andere winkels de JBL-soundbar gaan verkopen, is nog onbekend.

Soundbar en slimme assistent in één

De soundbar is voorzien van Android TV en verschillende hdmi-aansluitingen. Koppel ‘m aan je tv, en hij dient als hub voor alle home entertainment in huis. Download apps voor YouTube, Netflix, Amazon Prime Video en meer uit de Play Store voor tv’s. De soundbar heeft een maximaal vermogen van 100 Watt en tevens ingebouwde Chromecast- en bluetooth-ondersteuning.

Het is bovendien één van de eerste soundbars met ingebouwde Google Assistent. Dat zorgt ervoor dat je op elk moment ‘OK Google’ kan roepen om muziek aan te vragen, ook als je televisie uit staat. De Assistent kan je tevens meer vertellen over het weer, je afspraken of de hoogte van de Eiffeltoren. Ook kun je de JBL Link Bar de opdracht geven om een Netflix-serie te starten of YouTube-video af te spelen met alleen je stem.

Lees meer over de Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's