Lenovo en Disney maken een jedi van je via augmented reality

Erwin Vogelaar
16 juli 2017, 9:44
2 min leestijd
Lenovo en Disney maken een jedi van je via augmented reality

Lenovo en Disney stappen in augmented reality met een Star Wars-collectie. Star Wars: Jedi Challenges stopt onder andere een lightsaber in je handen.

Lees verder na de advertentie.

Lenovo en Disney maken Star Wars: Jedi Challenges

Disney en Lenovo slaan de handen in elkaar voor een verzameling aan Star Wars-ervaringen in augmented reality. Dit is aangekondigd tijdens D23, de jaarlijkse expo van Disney waar het bedrijf onder andere nieuwe beelden van de nieuwe Star Wars- en Avengers-films toonde. De ar-verzameling heet Star Wars: Jedi Challenges en is alleen te spelen via een augmented reality-bril.

Er is nog veel onduidelijk over Jedi Challenges. Disney laat namelijk enkel een teaser zien. In ieder geval is duidelijk dat je een augmented reality-bril opdoet waar je smartphone in schuift. Maar in plaats van dat je in een virtuele wereld duikt, zoals met Daydream of de Gear VR, worden digitale elementen gecombineerd met de echte wereld. Dus het heft van een lightsaber in je hand verandert via de bril in een echt ogende lightsaber.

Hoe mooi dit eruit gaat zien, is nog maar afwachten. Augmented reality via een bril kennen we al door Microsofts Hololens. Die technologie valt echter nog tegen, omdat maar een klein gedeelte van het zichtveld gebruikt wordt. Door deze beperking ligt de focus voor augmented reality op smartphones nu op het scherm, zoals met Tango op Android of ARKit op iOS.

Wat je uiteindelijk exact met Jedi Challenges doet blijft ook nog even geheim. In ieder geval lijkt het erop dat je in je woonkamer met je lightsaber tegen stormtroopers mag vechten, dat je holoschaak mag doen met virtuele monsters en het tegen tegen een AT-AT opneemt.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de bril en Jedi Challenges beschikbaar zal zijn. Ook is er nog geen prijs bekend. In de komende maanden moet er meer duidelijk worden.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu