Placeholder
Redactie

Google heeft weer de nieuwe cijfers van de platform-verdeling gepubliceerd op het Developer Portal. De cijfers laten een groei zien van Jelly Bean en Ice Cream Sandwich, die in november respectievelijk van 2.7 procent naar 6.7 procent en van 25.8 procent naar 27.5 procent stegen. Met name de groei van Jelly Bean is interessant: deze wordt mede gestimuleerd door de succesvolle Nexus 4 en Nexus 10 en de reeds geüpdate Nexus 7 en Galaxy Nexus. Gingerbread blijft met 50.8 procent de grootste Android-versie, maar zakte wel met 3.1 procent ten opzichte van vorige maand.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Naast Gingerbread verliezen Froyo en Eclair ook enkele procenten. De overgang van Gingerbread naar Ice Cream Sandwich is nog steeds langzaam aan de gang – en dat zie je aan de platform-verdeling -, waarbij de meeste fabrikanten hun toestellen naar Android 4.0 aan het updaten zijn. Helaas staat Android 2.3 Gingerbread, een besturingssysteem van bijna twee jaar oud, nog steeds op een overgroot gedeelte van alle Android-smartphones geïnstalleerd.