Jelly Bean groeit flink door, goed voor 40,5 procent Android-toestellen

Redactie
2 augustus 2013, 8:44
1 min leestijd
Jelly Bean groeit flink door, goed voor 40,5 procent Android-toestellen
Jelly Bean

Jelly Bean is weer flink gegroeid de afgelopen maand. De laatste versie van Google’s mobiele besturingssysteem is met 2,6 procent gegroeid ten opzichte van vorige maand en dit komt grotendeels door de release van Android 4.3, de laatste versie van Jelly Bean.

Op de tweede plek staat nog steeds Gingerbread (Android 2.3) met zo’n 33,1 procent van alle toestellen. Dit zijn veelal oude toestellen die geen update naar Android 4.0 of hoger gaan ontvangen. Het aantal Gingerbread-gebruikers nam gelukkig wel af: in totaal zakte het aandeel met 1 procent ten opzichte van juni.

Lees verder na de advertentie.

Android

Op de derde plek staat nog steeds Ice Cream Sandwich, de versie waar alles mee veranderde voor Android. Android 4.0 is het minimum wat je als Android-gebruiker zou moeten hebben, mede vanwege de compabiliteit met veel apps.

De oude versies Donut, Eclair en Froyo zijn goed voor respectievelijk 0,1, 1,2, en 2,5 procent van alle Android-toestellen.

Google neemt alleen de toestellen mee die ook daadwerkelijk met Google Play zijn verbonden.

Jelly Bean wordt groter en groter

Het is fijn om te zien dat Jelly Bean weer groter wordt en ook de grootste versie van Android is. Vrijwel alle nieuwe Android-smartphones worden met Een Android 4.x-versie geleverd waardoor ook bezitters van goedkopere toestellen minimaal van één van de meest recente versies van Android kunnen genieten. Een hele belangrijke en fijne verandering.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu