Jelly Bean marktaandeel groeit: meer dan helft Android draait op Jelly Bean

Jelly Bean marktaandeelNa de recente introductie van Android 4.4 zijn ook cijfers bekendgemaakt over Jelly Bean, ofwel Android 4.1, 4.2 én 4.3. Inmiddels draait meer dan de helft van alle Android-apparaten op Jelly Bean. En dat is een goed teken, want het aantal apparaten dat op Froyo en Gringerbread draait daalt steeds harder.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Android 4.1, 4.2 en 4.3 draaien op dit moment op 52,1 procent van alle Android-toestellen. Vorige maand was dit nog 48,6 procent. Op de tweede plek staat Gingerbread met 26,3 procent en de derde plek wordt door Ice Cream Sandwich met 19,8 procent ingenomen. Froyo draati nog op 1,7 procent van alle toestellen. Het nieuwe Android 4.4 Kitkat is nog enkel beschikbaar op de Nexus 5 en staat daarom (nog) niet in de lijst.

Jelly Bean marktaandeel groeit door

chartDat het Jelly Bean marktaandeel steeds blijft groeien, is een goed teken. Eén van de grootste kritieken op Android is dat Googles mobiele besturingssysteem te gefragmenteerd is. En omdat dat een valide punt is, wil Google dit ook gaan aanpakken.

Zo worden de oude apparaten langzaam uitgefaseerd en richt Kitkat zich op het mogelijk maken om Android ook op low-end toestellen te krijgen. De nieuwe Android-versie draait bijvoorbeeld al op apparaten met maar 512MB aan werkgeheugen. Een gemiddeld low-end toestel beschikt al reeds over 1GB aan werkgeheugen.

via

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.