De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Jelly Bean-update Nexus S rolt komende dagen uit, onofficiële Android 4.1-roms al beschikbaar

Redactie
18 juli 2012, 13:34
1 min leestijd
Jelly Bean-update Nexus S rolt komende dagen uit, onofficiële Android 4.1-roms al beschikbaar
Jelly Bean

De Samsung Nexus S, het tweede Nexus-toestel van Google, krijgt volgens Vodafone Australië in de komende dagen de Jelly Bean-update. Dit meldt AndroidCentral naar aanleiding van een blogpost van Vodafone. Google meldde al eerder dat de Nexus S de update midden juli zou ontvangen. Dit is goed nieuws voor Nexus S-bezitters, die Google nog steeds als een belangrijke doelgroep ziet om hun software als eerste op uit te brengen – samen met de Galaxy Nexus en Nexus 7-tablet.

Op het XDA-forum beginnen ook de eerste op Jelly Bean-gebaseerde custom roms voor de Nexus S te verschijnen. Deze roms worden met de broncode van Android 4.1 gemaakt en zijn stabiel te noemen. Op mijn Nexus S draait de AOSP Jelly Bean-rom van ontwikkelaar Legolas93. Diezelfde Legolas93 heeft ook CyanogenMod 10, een custom rom die tevens op Jelly Bean is gebaseerd, voor de Nexus S beschikbaar gemaakt (zie onderstaande screenshots). Deze custom rom beschikt over meer functies dan de AOSP Jelly Bean-rom, maar bevat tevens meer bugs en andere kleine foutjes.

Lees verder na de advertentie.

De AOSP Jelly Bean-rom werkt zeer goed: onder andere de camera, de vloeiende animaties van Project Butter, Wi-Fi-tethering, bellen en audio kunnen worden gebruikt. Eigenlijk werkt alles. Beide custom roms zijn via ClockworkMod Recovery te installeren, de instructies staan in de betreffende topics. Let wel: het installeren van custom roms in nooit zonder risico. AndroidPlanet kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade aan je toestel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Nexus S
Samsung Nexus S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu