JF-gebruikers krijgen onterechte pop-up voor firmware-update

jesusfrekeAndroid-gebruikers die de Europese of Amerikaanse versie van de JesusFreke-firmware v1.51 gebruiken, krijgen één dezer dagen een waarschuwing dat er een firmware-update beschikbaar is. Eigenlijk is dat niet de bedoeling, want ze gebruiken een gehackte versie van de firmware die je niet zomaar kunt updaten. Het blijkt dan ook een foutje te zijn: JesusFreke heeft per ongeluk het bestand otacerts.zip laten staan, die ervoor zorgt dat je de updates kunt downloaden en laten verifiëren. Mocht je per ongeluk toch op de Accept-knop drukken, dan is er niets aan de hand. Je kunt de firmware toch niet installeren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De JesusFreke-firmware is een gehackte versie van de normale Android-software, die als belangrijkste eigenschap heeft dat je er rootaccess mee krijgt. Voor mensen die graag het maximale uit hun (developer)toestel willen halen is dat een uitkomst. Op de website van JesusFreke is te lezen hoe je het probleem oplost, bijvoorbeeld door het bestand otacerts.zip handmatig te vervangen. Maar de pop-up gewoon negeren kan natuurlijk ook. JesusFreke werkt aan een nieuwe release gebaseerd op de update (CRC1). Hij zal daarin ook het OTA-mechanisme (dat wil zeggen: het over the air aanbieden van nieuwe firmware-versies uitschakelen). Binnen een paar dagen is het beschikbaar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.