De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ex-Googlers presenteren Surface-kloon met Android

Redactie
10 januari 2015, 19:02
1 min leestijd
Ex-Googlers presenteren Surface-kloon met Android

Ex-Google-medewerkers hebben een tablet gepresenteerd die sprekend lijkt op de Surface van Microsoft, maar wel gewoon op Android draait.

Lees verder na de advertentie.

Met toetsenbordcover en kickstand

jide1

De tablet, genaamd Jide Remix, heeft vrijwel hetzelfde uiterlijk als de Surface van Microsoft, waarbij de tablet ook een metalen kickstand aan de achterzijde en een toetsenbordcover heeft.  Het toetsenbord is magnetisch en klikt vast aan de behuizing van de Jide Remix.

Door het toetsenbord en de kickstand uit te klappen, kun je bij een bureau fijn werken met de tablet, op eenzelfde manier als met een laptop. Dat willen de ex-Googlers, die eerder aan Google Maps, Gmail en Adworks werkten, omdat zij naar eigen zeggen een tablet hebben ontwikkeld die je gebruikt als werkmachine.

Jide Remix: de specs en prijs

De Jide Remix is voorzien van een 11,6 inch-scherm met een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels, 2GB aan RAM en een Nvidia Tegra 4+1-chip. Meer hardwaredetails zijn nog niet bekendgemaakt. Vanuit de doos draait de tablet op Android KitKat, waarbij de mensen achter de Jide Remix allerlei aangepaste apps met de tablet meeleveren. Deze apps zouden onder andere zijn geoptimaliseerd voor gebruik met het toetsenbord van de tablet.

jide2

Door de Jide Remix als werk-tablet in de markt te zetten, vallen de ex-Googlers opnieuw Microsoft aan. De Surface wordt gezien als een zakelijke tablet om onderweg goed te kunnen werken. De Jide Remix moet dit jaar nog verschijnen voor een vrij aantrekkelijke prijs van 349 dollar.

Bron: Jide
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu