Placeholder
Redactie

Jumptab brengt 'United States of Android' in kaart Mobiel advertentiebureau Jumptab heeft in kaart gebracht in welke Amerikaanse staten welk mobiel besturingssysteem het meest populair is. Hieruit blijkt dat Android duidelijk het dominante besturingssysteem is het zuidwesten, terwijl iOS het goed doet in het noordoosten. BlackBerry weet in een paar staten, waaronder New York, nog hoog te scoren en in de rest van de Verenigde Staten van Amerika is geen duidelijke winnaar te onderscheiden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Android doet goed in grote staten als Californië, Texas en Florida. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de cijfers niet gebaseerd zijn op het aantal verkochte toestellen of het totale marktaandeel. Jumptab heeft gekeken naar hoeveel data de 83 miljoen gebruikers van haar advertentienetwerk gebruiken. Het kan dus ook zo zijn dat minder iPhone-gebruikers in totaal meer data verbruiken dan Android-gebruikers, maar dat is slecht speculatie.

'United States of Android

Bron: Jumptab

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.