Kaspersky voorspelt dat Google Android 80 procent marktaandeel in handen krijgt

Redactie
23 februari 2011, 17:04
1 min leestijd

Er worden steeds meer toestellen met Google Android verkocht. Wanneer stopt deze opmars eigenlijk? Eugene Kaspersky, oprichter van het antivirusbedrijf Kaspersky Lab, denkt dat het nog wel even kan duren. “Ik ben van mening dat als Apple, RIM en Microsoft niet snel hun strategie veranderen, dat het mobiele landschap er net zo uitziet als het computerlandschap”. In andere woorden: Google Android wordt de nieuwe Windows op het gebied van mobiele telefoons. Kaspersky verwacht dat Android uiteindelijk 80 procent marktaandeel in handen krijgt. Apple en RIM delen de overige 20 procent.

Kasperky denkt niet dat Windows Phone 7 succesvol wordt. Het succes van Windows is dat het systeem open is voor ontwikkelaars. Windows Phone 7 is een gesloten systeem, waar Microsoft de regie voert. Hetzelfde gebeurt op dit moment met Apple’s iOS.

Lees verder na de advertentie.

Natuurlijk zijn dit voorspellingen en weet niemand hoe de toekomst op het gebied van mobiele telefoons eruit gaat zien. Op Frankwatching verscheen afgelopen week een interessant artikel over de toekomst van smartphones. Zoals verwacht is het artikel zonder conclusie of voorspelling, aangezien dat op dit moment simpelweg niet mogelijk is.

Wat denk jij? Wanneer stopt de groei van Android? Wordt Android écht de nieuwe Windows?

Bron: China Post

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's