De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nederlands crowdfundingproject Keezel wil veilig wifi voor iedereen

Redactie
13 juli 2015, 12:00
2 min leestijd
Nederlands crowdfundingproject Keezel wil veilig wifi voor iedereen

Drie Nederlanders zijn een Indiegogo-project begonnen om openbare wifi-netwerken veiliger te maken. Door het wifi-apparaatje Keezel te gebruiken kunnen mensen hun eigen verbinding beveiligen.

Lees verder na de advertentie.

Als er iets gevaarlijk is, zijn het openbare wifi-netwerken. Als je daarmee verbindt, geef je veel van je persoonlijke gegevens vrij. Denk bijvoorbeeld aan websites die je bezoekt, gegevens die je invult of bestanden die je downloadt – mits er geen gebruik wordt gemaakt van versleutelde verbindingen. Ook is het via een openbaar wifi-netwerk  veel gemakkelijker om iemand te hacken. Daarom  vinden de mensen achter Keezel het noodzakelijk dat je ook bij openbare wifi-netwerken veilig moet kunnen zijn.

Lees ook: VPN op Android, tips en de beste apps op een rij

Dit kun je met Keezel

Keezel is een apparaatje dat verbindt met het openbare wifi-netwerk en vervolgens de verbinding beveiligt. Dat doet het via een virtueel particulier netwerk (VPN), waarmee je als het ware je verbinding afschermt voor pottenkijkers. Met een vpn bouw je een soort muur waardoor niemand met je mee kan kijken of jouw verbinding kan infiltreren. Velen vinden het instellen en activeren van zo’n vpn vaak ingewikkeld. “Keezel maakt vpn gewoon simpel en ondersteunt alle wifi-apparaten”, aldus de makers.

keezel-2

Keezel heeft één knop aan de onderzijde. Druk daarop en het apparaat wordt ingeschakeld en je kunt met je  apparaat met het wifi-netwerk van Keezel verbinden. Vervolgens selecteer je met jouw apparaat – een laptop of smartphone bijvoorbeeld – het openbare wifi-netwerk waarmee Keezel moet verbinden. De internetverbinding verloopt daarna via Keezel.

keezel-1

Het is ook nog mogelijk om de locatie aan te passen. Dit is bijvoorbeeld handig als je in het buitenland Uitzending Gemist wilt bekijken, of juist in Nederland de Amerikaanse Netflix wilt kijken.

Bekijk de video

Wil je Keezel kopen?

Keezel is vanaf vandaag voor een prijs van 79 dollar te koop op Indiegogo. Het bedrijf wil 60.000 dollar ophalen. Bij je aanschaf krijg je ook een eenjarig abonnement op de VPN-dienst erbij.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu