Key Ring: Al je klantenkaarten op je Android-toestel opslaan
Wouter Nijsen

keyring_large15x1503Iedereen heeft er wel een paar: klantenkaarten, spaar- en kortingskaarten, bonuskaart, Airmiles, de plaatselijke kapper en kledingwinkel, bijna overal is wel een klantenkaart voor. Leuk natuurlijk voor de klant om op die manier wat korting bijelkaar te sprokkelen en aardig voor de winkelier om inzicht in het bestedingspatroon van zijn  cliëntèle te krijgen. Nadeeltje van al die kaarten is dat je steeds met een enorm dikke portemonnee rondloopt, terwijl je het grootste deel van al die kaarten niet altijd nodig hebt. Key Ring Barcode Scanner van Froogloid zou wel eens de oplossing voor dit probleem kunnen zijn. Met deze applicatie is het namelijk mogelijk om de barcode van deze kaarten te scannen en op te slaan op je Android-telefoon.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Een flink aantal kaarten zit al standaard in Key Ring opgeslagen met bedrijfsnaam en logo. Het enige wat je dan hoeft te doen is de barcode van je eigen kaart scannen. Helaas ontbreken Nederlandse bedrijven, maar op zich is dat geen probleem. Met Key Ring is het namelijk mogelijk om elke willekeurige kaart handmatig toe te voegen.  Dus ook de Bonus- en AirMiles-kaart kunnen uit de portemonnee. De vraag is natuurlijk of je locale AH het toestaat dat je een telefoon geeft om te laten scannen, in plaats van de originele kaart. Verder lijkt het me niet verstandig je telefoon af te geven in winkels waar ze een flatbed scanner gebruiken, aangezien je scherm dan nogal onzacht in aanraking kan komen met de scanner. Na het zien van onderstaande demo enthousiast geworden? Key ring is voor $1,99 te koop in de Android Market.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.