De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Kickstarter zoekt ontwikkelaar voor eigen Android-app

Redactie
15 januari 2015, 19:02
1 min leestijd
Kickstarter zoekt ontwikkelaar voor eigen Android-app

De populaire crowdfundingwebsite Kickstarter zoekt een ervaren ontwikkelaar voor de nog te ontwikkelen Kickstarter Android-app. De app moet in eerste instantie op de iOS-variant gaan lijken.

Lees verder na de advertentie.

Dat blijkt uit een vacaturepagina op de website van Kickstarter. “Kun je geloven dat we nog geen Kickstarter-app hebben? Wij ook niet. Daarom zoeken we een ervaren ontwikkelaar die ons kan leiden tot de eerste release op het Android-platform”, aldus de vacature.

De toekomstige ontwikkelaar gaat nauw samenwerken met de verantwoordelijke van de iOS-applicatie, die al beschikbaar is in de App Store. Samen zullen ze, met het bestaande Kickstarter Engineering-team, zorgen voor native apps voor het crowdfundingplatform.

De Kickstarter Android-app is al even onderweg

kickstarter android-app

Kickstarter heeft al tenminste anderhalf jaar de ambitie een Android-app te ontwikkelen voor zijn eigen platform, zo bevestigde de crowdfundingwebsite dat in de zomer van 2013 tegenover Android Planet. Net als nu was er destijds geen indicatie van de releasedatum bekend.

Wel heeft Kickstarter al geruime tijd een iOS-applicatie. Daarmee kun je projecten opzoeken, de video’s op de projectpagina’s bekijken en up-to-date blijven van de plannen die jij gesteund hebt met een pledge. Op het crowdfundingplatform is het namelijk zo dat je niet direct je geld uitgeeft aan een product dat nog niet gemaakt is, maar de belofte doet te betalen wanneer de ontwerper zijn Kickstarter-doel behaald heeft.

Als projectontwikkelaar kun je met de applicatie contact houden met je backers, die mensen die een pledge gemaakt hebben, kijken hoe het ervoor staat met je te behalen financiële doel en direct updates plaatsen wanneer je dat nodig vindt. Verwacht wordt dat de Kickstarter Android-app dezelfde functionaliteiten krijgt.

Het laatste nieuws over Kickstarter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu