KickStarter-project wil Chromecast omtoveren tot spelcomputer

Gijs Ettes
13 oktober 2014, 15:12
1 min leestijd
KickStarter-project wil Chromecast omtoveren tot spelcomputer
Buzzb Chromecast spelcomputer

Een team Britse ontwikkelaars met de naam Concept96 is een bescheiden KickStarter-project begonnen met als doel de Chromecast om te toveren tot een spelcomputer voor casual gamers. Het team heeft omgerekend 1269 euro nodig voor de ontwikkeling van Buzzb, een interactieve quiz voor de slimme hdmi-stick van Google die je bestuurt met je smartphone, tablet of laptop. De vragen in de quiz zijn niet puur  tekstueel, maar ook voorzien van YouTube-video’s, plaatjes van het web en audio van Soundcloud.

De actie zal voornamelijk plaatsvinden op het scherm van je tv; je mobiele apparaat gebruik je dus alleen voor het invoeren van antwoorden. Verder zal Buzzb werken met in-app aankopen. De vraagcategorieën die je aanschaft, zijn echter ook te gebruiken door je medespelers. Op het moment van schrijven heeft Concept96 met nog dertien dagen te gaan 700 pond (omgerekend 888 euro) opgehaald.

Lees verder na de advertentie.

Meer over Buzzb

Concept96 benadrukt dat de quiz slechts de eerste stap is in het omtoveren van de Chromecast in een spelcomputer. Bijdragen aan het KickStarter project kan al vanaf één pond, al krijg je pas vanaf 5 pond de app en alle ‘premium’ functies en vraagcategorieën.  Mocht de KickStarter tenminste 15.000 pond binnen harken, dan wordt er ook online multiplayer toegevoegd. Op die manier kun je het in Buzzb opnemen tegen spelers van over de hele wereld.

Lees het laatste Chromecast-nieuws

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de Chromecast. Meer over de slimme hdmi-stick van Google lees je in onze Chromecast review.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu