De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Kiest HTC voor e-inkt of voor 3D?

Redactie
1 december 2010, 13:44
1 min leestijd
Kiest HTC voor e-inkt of voor 3D?
htc-logo

Gaat HTC in de nieuwe producten gebruikmaken van 3D of e-inkt? Het is heel goed mogelijk, want dit soort technologieën worden steeds vaker toegepast in mobiele telefoons. Onlangs verscheen er een vacature op de website van HTC voor `Display and Camera Design Engineer. Het lijstje met eisen is interessant te noemen, want het bedrijf zoekt iemand die ervaring heeft met verschillende soorten displays, waaronder TFT-LCD, AMOLED, maar ook e-inkt en 3D.

De vacature bevat de volgende eisen:

Lees verder na de advertentie.

Familiarity with multiple display technologies( TFT-LCD, PMOLED, AMOLED, E-ink, etc).
Familiarity with 3D display and imaging Technologies

Het zijn allebei technologieën die nog niet erg vaak in smartphones gebruikt worden. Misschien is het juist daarom een goede zet van HTC om ze te gaan gebruiken. Het elektronische papier zou natuurlijk ideaal zijn voor een smartphone, waar de belichting van het scherm soms lager gezet moet worden om de dag door te komen met de accu. Of kunnen we in de toekomst videobellen in 3D?

sharp 3d

Er zijn al een paar mobiele telefoons die technieken als e-inkt en 3D gebruiken. De Galapagos 003SH van Sharp heeft een camera die 3D-foto`s kan opnemen. Sharp kondigde onlangs ook een mobiele telefoon aan met een 3D-scherm, namelijk de LYNX 3D SH-03. Toch wordt ook e-inkt al gebruikt in toestellen. De Samsung Zeal heeft een e-inkt-toetsenbord om fijner te typen.

Kunnen we in 2011 een telefoon van HTC verwachten met een 3D-camera of een e-inkt-scherm? Wij van Android Planet zijn in ieder geval erg benieuwd waar HTC mee komt! En jij?

Dit artikel is geschreven door Sean Hangel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu