Kinderboek ‘Timo en het Toverstokje’ gratis op Android-tablets

Redactie
30 maart 2013, 11:23
1 min leestijd
Kinderboek ‘Timo en het Toverstokje’ gratis op Android-tablets
timo en het toverstokje

Nederlandse kinderboeken voor Android-tablets zijn er nog niet zoveel. Maar we hebben vandaag een tip om toch lekker te kunnen voorlezen. ‘Timo en het Toverstokje’ is de opvolger van het mateloos populaire kinderboek ‘Timo en het toverboek’. Het heeft tweeënhalf jaar geduurd tot de opvolger verschijnt en het is om meerdere redenen de moeite waard om er even naar te kijken. Timo en het Toverstokje is een volledig Nederlands prentenboek voor kinderen, ingesproken door Sesamstraat-actrice Gerda Havertong.

Het mooie is: dit prentenboek voor Android-tablets is gratis te downloaden, dankzij steun van het Kinderopvangfonds. Ze willen daarmee het Jaar van het Voorlezen ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

Timo en het Toverstokje heeft op elke pagina interactieve elementen, om de kinderen bij het verhaal te betrekken. Tik je bijvoorbeeld Timo terwijl hij met het toverstokje zwaait, dan gebeuren er allerlei vreemde dingen. Moeder verandert in een hondje, vader in een aap en het kleine broertje in een varken. Als Timo honger krijgt, wil hij zijn moeder terugtoveren. Maar dan breekt het toverstokje… Wat nu? Je kunt de app samen met je kinderen lezen, maar kinderen kunnen ook zelfstandig door het boek bladeren en luisteren naar de voorleesstem van Gerda Havertong. Je kunt ook zelf voorlezen en je stem opnemen. Je maakt dan kans op allerlei prijzen, waarna in december 2013 de beste inzending wordt bekroond tot voorleesstem van 2013.

Downloaden: Timo en het Toverstokje (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu