Zo vind je kindvriendelijke apps in Google Play

Gijs Ettes
10 juni 2015, 9:55
1 min leestijd
Zo vind je kindvriendelijke apps in Google Play

Google is gestart met de uitrol van de familiesectie in Google Play, waar ouders terecht kunnen voor apps en games die geschikt zijn voor kinderen. Ook is er een (vooralsnog Engelstalige) gids die meer informatie geeft over de kindvriendelijke sectie.

Lees verder na de advertentie.

Kindvriendelijke apps in Google Play makkelijker vindbaar

De nieuwe sectie werd tijdens Google I/O aangekondigd, en is nu te vinden  in de webversie van Google Play. In de app moet de familiesectie ook snel beschikbaar worden. Hier kunnen ouders onder meer terecht voor games voor het gezin, educatieve en interactieve apps en apps om te tekenen en schilderen. De sectie vind je via deze link, wanneer je in Google Play op bijvoorbeeld ‘Apps’ en vervolgens ‘Familie’ klikt.

In de Google Play-app vind je familievriendelijke apps door naar de categorie apps, games, films of boeken te gaan en op het groene sterretje te tikken. Dit geeft aan dat de apps voor volwassenen én kinderen geschikt zijn. Hierna kun je op basis van leeftijd, categorie of populaire personage verder zoeken.

kindvriendelijke apps

Goed om te weten is dat familievriendelijke apps voor elke in-app aankoop een wachtwoord vereisen, ook als dit normaal gesproken niet hoeft. Op die manier wordt voorkomen dat kinderen per ongeluk dure aankopen in een applicatie doen. Verder wordt het duidelijker aangegeven als een app advertenties bevat. Deze informatie is onder de knop ‘Installeren’ te vinden.

Apps en games zijn sinds kort ook voorzien van een leeftijdsclassificatie (onder de titel van een app), zodat ouders kunnen zien of de inhoud ervan geschikt is voor hun kind. De leeftijdsclassificatie maakt in de Nederlandse versie van Google Play gebruik van PEGI. Deze Europese standaard verdeelt apps in categorieën voor 3, 7, 12, 16, of 18 jaar en ouder.

Het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu