Zo gaat Huawei met de Mate 10 de strijd aan met Samsung en Apple

Erwin Vogelaar
3 september 2017, 9:58
2 min leestijd
Zo gaat Huawei met de Mate 10 de strijd aan met Samsung en Apple

Huawei onthult de Kirin 970-chip voor de Mate 10 en volgende high-end-smartphones. De focus van deze chip ligt op kunstmatige intelligentie.

Lees verder na de advertentie.

Kirin 970-chip in de Mate 10

Huawei heeft dit weekend een nieuwe krachtige smartphone-chip onthuld. Deze Kirin 970-chip wordt in de nog te verschijnen Mate 10 geplaatst en zal ook latere high-end-smartphones van het bedrijf aansturen. De chip is snel, maar ook minder minder belastend voor de accu. Daarnaast ligt de focus op kunstmatige intelligentie.

Door kunstmatige intelligentie direct in de chip van het toestel te verwerken, kan Huawei onder andere een meer gepersonaliseerde ervaring bieden. Ook kan de smartphone beter de acties en interesses van de gebruiker voorspellen. Dit stelt Richard Yu van Huawei tijdens de presentatie van de chip.

kirin 970

Als voorbeeld noemt Yu dat de chip in realtime vertalingen levert en stembesturing regelt. Ook kan de chip gebruikt worden voor augmented reality. Yu denkt dat het bedrijf met de Kirin 970 de strijd aan kan gaan met de nieuwste toestellen van Samsung en Apple. Huawei is op dit moment de nummer drie smartphonemaker, net achter deze bedrijven.

Tegenover Reuters stelt Yu: “Vergeleken met Samsung en Apple, hebben we voordelen. Gebruikers krijgen veel snellere prestaties, langere accuduur en een meer compact design.”

Samsung-chips

Samsung maakt ook zelf chips voor zijn high-end-smartphones. Hoewel het bedrijf Snapdragon-chips in de toestellen stopt voor de Verenigde Staten, gebruikt het bedrijf elders eigen Exynos-chips. Deze zijn echter vergelijkbaar met de Snapdragon-tegenhanger. Wellicht is de Mate 10 voor Samsung een reden om in de toekomst ook volledig over te gaan op eigen chips om zo de concurrentie aan te gaan met eigen innovaties.

Huawei lanceert de Mate 10 en Mate 10 Pro op 16 oktober in Duitsland. Hiermee bevestigt Huawei de eerdere geruchten over deze datum. De Mate 10 moet een voorkantvullend scherm krijgen van 6 inch. Helaas weten we verder weinig over deze smartphone.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu