Cyanogen-ceo: We schieten een kogel door de kop van Google

Redactie
24 maart 2015, 10:34
2 min leestijd
Cyanogen-ceo: We schieten een kogel door de kop van Google

Cyanogen-ceo  Kirt McMaster heeft opnieuw een opmerkelijke uitspraak gedaan. Hij zou met zijn startup een kogel door het hoofd van Google willen schieten, door een compleet Google-vrije Android te maken.

Lees verder na de advertentie.

Een heel groot gedeelte van Android is opensource en mag door iedereen worden gebruikt. Onder andere Amazon gebruikt de opensource-versie van Android voor zijn Kindle-tablets, waar geen spoor van Google op te bekennen is. Amazon heeft zijn eigen api’s, app-winkel en apps. Cyanogen ziet een soortgelijke toekomst voor zich, waar ze een Google-vrije Android maken die op miljoenen apparaten kan draaien. En die toekomst is niet geheel ondenkbaar.

Tegenover Forbes vertelt McMaster de plannen van Cyanogen, dat de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws is geweest. De startup heeft 80 miljoen dollar opgehaald, met investeringen van onder andere Qualcomm en Twitter, om een Google-vrije Android te bouwen. Met deze Android-versie en de bekendheid van de huidige software CyanogenMod  zou McMaster “een kogel door het hoofd van Google schieten”.

De plannen van  Kirt McMaster

mccaster-cyanogenmod

McMaster (op de foto rechts) is vaker is het nieuws gekomen met zijn opvallende uitspraken. Zo heeft hij Google “een tiran”  genoemd en zou Samsung “incompatibel” zijn om software te ontwikkelen. Het zijn grote uitspraken voor een ogenschijnlijk klein bedrijf met minimale omzet. De enige omzet die Cyanogen op dit moment draait, is afkomstig van de verkoop van thema’s voor CyanogenMod. En dat levert niet heel veel op. In de toekomst wil Cyanogen gaan verdienen aan overeenkomsten met app-ontwikkelaars die hun apps en diensten met Cyanogen-smartphones en -tablets leveren.

“Met alle grote mythes moet er één grote algemene vijand bestaan.  Op dit moment is die vijand Google”, aldus McMaster. Google maakt zich voorlopig niet druk om Cyanogen. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona werd Googles Sundar Pichai gevraagd  wat hij van de plannen van Cyanogen vindt. Pichai antwoordde dat hij niet precies weet wat de voordelen zijn van een Android zonder Google, omdat de Google-diensten volgens hem veel te populair zijn.

Laatste nieuws over Cyanogen

Bron: Forbes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu