Android KitKat groeit naar 14 procent, Jelly Bean op 58 procent van toestellen

KitKat aandeelHet KitKat aandeel binnen Android is in één maand gegroeid van 8,5 procent naar 13,6 procent. Dat blijkt uit de cijfers die Google donderdag bekend heeft gemaakt. Android 4.4 werd in oktober van 2013 geïntroduceerd. KitKat is met name gegroeid door de vlaggenschepen die de afgelopen maanden zijn uitgekomen, zoals de Galaxy S5, HTC One M8, LG G3 en Xperia Z2.

Jelly Bean, dat bestaat uit Android 4.3, Android 4.2 en Android 4.1, heeft het grootste marktaandeel met 58,4 procent.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Cijfers: KitKat aandeel groeit

chartOp de derde plek staat Android 2.3 Gingerbread met 14,9 procent, de vierde plek wordt ingenomen door Android 4.0 met 12,3 procent. Het blijft vervelend dat ruim een kwart door zeer verouderde Android-versies wordt ingenomen, maar het is een mooie vooruitgang dat KitKat voor het eerst zo hard is gegroeid.

De verwachting is dat Google de nieuwe Android-versie, mogelijk Android 4.5, tijdens ontwikkelaasconferentie Google I/O gaat presenteren.

Lees ook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.