Kitkat bevestigt per ongeluk Android 4.4 release: in oktober

Redactie
20 september 2013, 12:15
1 min leestijd
Kitkat bevestigt per ongeluk Android 4.4 release: in oktober
Android 4.4 release

Nestlé, de eigenaar van onder andere het snoepmerk Kitkat, heeft per ongeluk de release van de nieuwe versie van Android aangekondigd. Android 4.4 Kitkat wordt, net als eerdere berichten al bevestigden, in oktober vrijgegeven. Dat meldt Kitkat op zijn Duitse Facebook-pagina onder een afbeelding van de samenwerking tussen Kitkat en Android. Een medeweker heeft daarmee de Android 4.4 release al bekendgemaakt. In diezelfde maand staat ook de release van de Nexus 5 gepland.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.4 Kitkat features

Android_KitKat-578-80

Google heeft de features die Android 4.4 Kitkat gaat bieden goed geheim gehouden. De verwachting is dat Google zijn laatste Android-versie naar meer toestellen wil uitrollen waardoor Android 4.4 Kitkat op smartphones en tablets met ‘maar’ 512MB werkgeheugen kan draaien. Jelly Bean is voor veel low-end toestellen toch nog een vrij zwaar mobiel besturingssysteem. De nieuwe Linux-kernel van Android 4.4 Kitkat zou bijvoorbeeld ook drastisch minder werkgeheugen gebruiken. Daarnaast worden verbeteringen aan het design, api’s voor animaties waar andere apps gebruik van kunnen maken, nieuwe notificiatie-widgets en het veranderen van het kleurenpalet van Android verwacht.

In een eerdere Android Kitkat video zette het chocoladesnoepgroep Apple voor schut.

Android 4.4 release

Het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer de nieuwe Android-versie beschikbaar komt. De afgelopen jaren was de nieuwe Android-versie eind oktober en begin november voor velen beschikbaar, waarna de meeste toestellen in januari en februari van de update werden voorzien.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's