18 procent van Android-toestellen draait op KitKat

Redactie
8 juli 2014, 9:13
1 min leestijd
18 procent van Android-toestellen draait op KitKat
KitKat cijfers

De nieuwe distributiecijfers van Android zijn weer bekend en daaruit blijkt dat Android 4.4 KitKat de tweede grootste Android-versie van dit moment is. KitKat draait op dit moment op 17,9 procent van de toestellen, waarmee het binnen één maand met 4,3 procent is gegroeid. Deze sterke KitKat cijfers tonen aan dat er de laatste maand veel nieuwe toestellen met KitKat zijn aangeschaft en dat fabrikanten nog steeds bezig zijn updates uit te rollen.

De grootste Android-versie blijft nog steeds Jelly Bean, bestaande uit Android 4.1, Android 4.2 en Android 4.3. De grootste van deze drie is Android 4.1 met 27,8 procent, gevolgd door 4.2 en 4.3 met respectievelijk 19,7 en 9,0 procent. In totaal is Jelly Bean goed voor 56,5 procent.

Lees verder na de advertentie.

KitKat cijfers

Android-Distribution-July-7

Na Jelly Bean en KitKat komen we Android 2.3 Gingerbread tegen met een aandeel van 13,5 procent. Op de vierde plek staat Android 4.0 Ice Cream Sandwich met 11,4 procent. De laatste plek wordt ingenomen door Android 2.2 Froyo met 0,7 procent. Deze Android-versies verloren enkele procenten en Google laat Android 2.2, dat minder dat een procent heeft, voortaan ook buiten beschouwing.

Android L is logischerwijs nog niet toegevoegd omdat het een developer preview-versie betreft.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu