KitKat blijft maar doorgroeien: nu op een kwart van de Android-devices
Redactie

KitKat cijfersGoogle heeft de nieuwe distributiecijfers van Android bekendgemaakt. De grote binnenkomer is dat Android 4.4 KitKat op 24,5 procent van alle Android-devices staat. Dat betekent dus dan een kwart van alle Android-smartphones en -tablets op de laatste versie van Android draait. Daarmee groeit KitKat binnen één maand met zo’n 3,6 procent, en die KitKat cijfers zijn hoopvol voor de fragmentatie van Android: één van de grootste kritiekpunten waar bijvoorbeeld Apple vaak op hamert.

Op de eerste plek blijft Jelly Bean staan met een gecombineerde 53,8 procent. Dat aantal bestaat uit Android 4.3, Android 4.2 en Android 4.1. Jelly Bean blijft ook nog licht groeien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

KitKat cijfers

Op de derde plek blijft Gingerbread staan met zo’n 11,4 procent. Dit zijn toestellen die niet meer worden geüpdatet, maar nog wel in gebruik worden genomen. Deze toestellen, die veelal zo’n vier tot vijf jaar oud zijn, worden waarschijnlijk voornamelijk in opkomende markten gebruikt.

kitkat cijfers

Op de vierde plek staat Ice Cream Sandwich met 9,6 procent, waarna op de laatste plek Froyo volgt met 0,7 procent. Android 2.2 zal dus over enkele maanden (gelukkig) uit het distributieoverzicht van Android verdwijnen, waarbij het aankomende Android L de plek zal innemen.

Laatste Android-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.