De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

KitKat groeit flink door

Redactie
3 mei 2014, 16:36
1 min leestijd
KitKat groeit flink door
KitKat cijfers

De eerste KitKat cijfers van april zijn weer binnen en daaruit blijkt dat Android 4.4 afgelopen maand flink gegroeid is. KitKat is gegroeid met 3,2 procentpunt naar een aandeel binnen Android van 8,5 procent. En dat is flink: de afgelopen maand is het aantal KitKat-toestellen dus bijna met eendere toegenomen. Deze vrij plotselinge stijging is vooral te danken aan fabrikanten die hun vlaggenschepen de laatste maand naar Kitkat hebben geüpdatet, zoals de Galaxy S4 of Galaxy Note 3.

Lees verder na de advertentie.

KitKat cijfers

kitkatcijfers

Jelly Bean, ofwel Android 4.1, Android 4.2 en Android 4.3, blijft de grootste Android-versie met 61 procent van alle Android-versies. Daarna volgt Android 2.3 Gingerbread met 16 procent, waarna Android 4.0 de derde grootste Android-versie is met 13,4 procent. De KitKat cijfers staan op de vierde plek.

De twee kleine Android-versies zijn Android 2.2 Froyo en Android 3.2 Honeycomb met respectievelijk 1,0 en 0,1 procent. Andere Android-versies, zoals Android 4.0 of Android 2.1, hebben een aandeel van minder dan 0,1 procent. Google toont geen Android-versies met minder dan 0,1 procent als aandeel.

Lees meer over Android 4.4

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu