KitKat groeit flink door

KitKat cijfersDe eerste KitKat cijfers van april zijn weer binnen en daaruit blijkt dat Android 4.4 afgelopen maand flink gegroeid is. KitKat is gegroeid met 3,2 procentpunt naar een aandeel binnen Android van 8,5 procent. En dat is flink: de afgelopen maand is het aantal KitKat-toestellen dus bijna met eendere toegenomen. Deze vrij plotselinge stijging is vooral te danken aan fabrikanten die hun vlaggenschepen de laatste maand naar Kitkat hebben geüpdatet, zoals de Galaxy S4 of Galaxy Note 3.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

KitKat cijfers

kitkatcijfersJelly Bean, ofwel Android 4.1, Android 4.2 en Android 4.3, blijft de grootste Android-versie met 61 procent van alle Android-versies. Daarna volgt Android 2.3 Gingerbread met 16 procent, waarna Android 4.0 de derde grootste Android-versie is met 13,4 procent. De KitKat cijfers staan op de vierde plek.

De twee kleine Android-versies zijn Android 2.2 Froyo en Android 3.2 Honeycomb met respectievelijk 1,0 en 0,1 procent. Andere Android-versies, zoals Android 4.0 of Android 2.1, hebben een aandeel van minder dan 0,1 procent. Google toont geen Android-versies met minder dan 0,1 procent als aandeel.

Lees meer over Android 4.4

(via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.