KitKat maakt groei door: nu op ruim 30 procent van Android-toestellen

Wouter Nijsen
4 november 2014, 10:57
1 min leestijd
KitKat maakt groei door: nu op ruim 30 procent van Android-toestellen
Kitkat groei

Na de vele berichten omtrent  Android Lollipop zou je bijna eerdere versies van Googles mobiele besturingssysteem vergeten. Uit recente cijfers blijkt dat Android KitKat de afgelopen tijd weer wat  in populariteit is gestegen. Het besturingssysteem staat inmiddels geïnstalleerd op ruim 30 procent van alle Android-toestellen die toegang heeft tot Google Play.

KitKat is echter nog steeds niet de meestgebruikte  versie  van Android. Uit dezelfde cijfers  komt naar voren dat meer dan de helft van alle gemeten Android-toestellen een versie van Jelly Bean draait, die  in sommige gevallen al dateert van twee jaar geleden.

Lees verder na de advertentie.

KitKat groei

Android fragmentatie

In de tabel hiernaast zie je de KitKat groei en de volledige verdeling van de  verschillende  Android-versies. Google verzamelt  deze data middels een onderzoek in Google Play, een veelgebruikte manier om de aandelen van versies te analyseren. Omdat de  app-winkel  alleen toestellen met Android 2.2 of hoger ondersteunt, zijn oudere versies niet meegenomen.

Hoewel KitKat in de afgelopen maanden een groei heeft doorgemaakt, is het niet bekend op welke toestellen de versie draait. Het is daarom moeilijk vast te stellen in hoeverre gebruikers een ouder toestel (kunnen) updaten, of dat er alleen relatief nieuwe telefoons in het onderzoek meegenomen zijn.

Android Lollipop

Vannacht is Google officieel begonnen met de uitrol van Android Lollipop. De update  voegt het Material Design toe, waardoor de interface en icoontjes er gestroomlijnder uitzien en er nieuwe  animaties en overgangen zijn te bekijken. Ook staat Lollipop bol van nieuwe functionaliteiten. Zo zijn onder andere notificaties beter op de gebruiker afgestemd en  wordt dankzij Project Volta de batterijduur van je toestel aanzienlijk verbeterd.

Weten wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt? Check ons Android Lollipop update-overzicht!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu