Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Google ontwikkelt KITT: bestuur je Android met stemopdrachten’

Gijs Ettes
2 juni 2014, 9:20
1 min leestijd
‘Google ontwikkelt KITT: bestuur je Android met stemopdrachten’
google KITT

Google werkt aan een nieuwe feature voor Android genaamd ‘KITT’ die het mogelijk maakt om gedeelten van het besturingssysteem te bedienen middels stemopdrachten, zo meldt Android Police. Op die manier hoef je niet meer naar je Android-toestel te kijken of het display aan te raken om zoekopdrachten uit te voeren of sms’jes te beantwoorden. Tevens zouden berichten of informatie die je ontvangt, hardop worden opgelezen. Hierbij kun je denken aan een inkomende mails, sms’jes en een volledig weerbericht. Ideaal dus voor tijdens een autorit, wanneer je niet de mogelijkheid hebt om je smartphone te bedienen.

Berichten die een link bevatten, zouden bewaard kunnen worden zodat je ze op een later moment – wanneer je niet meer in de auto zit – veilig kunt bekijken. De naam KITT refereert naar de auto uit de klassieke tv-serie Knight Rider. Intern zou het Google-project de naam ‘Android Eyes Free’ dragen.

Lees verder na de advertentie.

KITT maakt Android in de auto mogelijk

Momenteel kun je binnen Google Now al stemopdrachten uitvoeren met het commando ‘Ok, Google’ en met KITT moet deze functionaliteit worden uitgebreid naar andere apps. Bovendien zou de stemfunctie moeten werken als het scherm van je Android-toestel uitstaat. Met een zwaaibeweging zou je KITT dan kunnen inschakelen.

De functie zou wel vereisen dat je toestel aan een oplader hangt, aangezien het constant meeluisteren veel vergt van de batterij van je toestel. Hieronder kun je een aantal screenshots van KITT bekijken, die een indruk geven van deze interessante nieuwe feature die Android in de auto mogelijk maakt.

Meer screenshots kun je via deze link bekijken. Of, wanneer en in welke vorm we KITT tegemoet kunnen zien, is nog niet precies bekend.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu