De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Kiwi: bestuur je smartphone met karateslagen

Gijs Ettes
29 augustus 2014, 17:02
1 min leestijd
Kiwi: bestuur je smartphone met karateslagen
Kiwi Android Wear

Kiwi is een interessante Android Wear-app die je in staat stelt om met karate- of jedi-bewegingen je smartphone te besturen. Met een karateslag of uppercut kun je bijvoorbeeld liedjes pauzeren of doorspoelen, terwijl je telefoon gewoon in je broekzak zit. Dat ziet er best bizar uit, maar zit je regelmatig op de fiets, dan kan Kiwi best handig zijn.

Om je armbewegingen te registreren, maakt de app gebruik van de versnellingsmeter in je smartwatch. Kiwi kan ook gebruikt worden om telefoonoproepen af te wijzen of een televisie in te schakelen. Daarnaast werkt de app met Tasker, zodat je eigen (geautomatiseerde) acties aan bewegingen kunt koppelen.

Lees verder na de advertentie.

In tegenstelling tot Tasker is Kiwi overigens wel gewoon gratis. De app weegt zo’n 9MB en heeft dus een smartwatch met Android Wear nodig om te kunnen werken. De LG G Watch en Gear Live zijn de enige smartwatches met Google’s besturingssysteem die je momenteel in Nederland kunt kopen, maar deze worden binnenkort vergezeld door de Moto 360 van Motorola en de LG G Watch R. Laatstgenoemde heeft een 1,3 inch oled-scherm en een fraaie stalen behuizing.

Download Kiwi in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu