De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Uitgelicht: 5 kleine toffe features van de Google Pixel 3 (XL)

Wouter Nijsen
10 oktober 2018, 15:25
3 min leestijd
Uitgelicht: 5 kleine toffe features van de Google Pixel 3 (XL)

We stonden al uitgebreid stil bij de belangrijkste nieuwe features van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL, de toestellen brengen ook verschillende kleine verbeteringen met zich mee. Android Planet zet in dit artikel de vijf tofste op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Kleinere Google Pixel 3-features

De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL beschikken over nieuwe hardware, flink verbeterde camera’s, draadloos opladen en de nieuwste software. Maar er zijn natuurlijk ook talloze kleinere verbeteringen, die de toestellen weer iets toffer maken dan hun voorgangers. We hebben er een aantal uitgekozen en hieronder bespreken we ze met je.

1. Gegarandeerde updates tot 2021

Niet per se nieuw, maar wel heel belangrijk: de Pixel 3 en Pixel 3 XL krijgen drie jaar lang gegarandeerd updates. Dat betekent dat je als gebruiker kunt rekenen op updates tot en met oktober 2021. De aankomende drie jaar krijg je maandelijks beveiligingsupdates en als eerste de nieuwste Android-versies.

android pie review

Omdat de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL standaard Android Pie draaien, worden ze de komende jaren sowieso bijgewerkt naar Android Q, R en S. Daarmee worden de telefoons langer ondersteund dan de meeste Android-vlaggenschepen, die doorgaans twee jaar updates krijgen.

2. Navigatie via gebaren

Android 9.0 (Pie) brengt een nieuwe gebarenbediening met zich mee, die je op de originele Pixel en Pixel 2 optioneel kunt activeren. Met de Google Pixel 3 en 3 XL is dat anders, want daar worden gebruikers ‘verplicht’ om de nieuwe bediening te gebruiken. De navigatieknoppen verdwijnen dus definitief, wat betekent dat Google dit als dé nieuwe manier ziet om Android te bedienen.

Lees ook: zo werkt de nieuwe gebarenbediening van Android Pie

Dat betekent niet dat smartphones van andere fabrikanten ook meteen definitief overstappen op de gebarenbediening. Smartphones van bijvoorbeeld Samsung, Huawei en Nokia blijven je de keuze geven, zodat je gewoon nog de vertrouwde navigatieknoppen kunt gebruiken.

3. Vernieuwde Pixel-launcher

Ook zijn de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL voorzien van een vernieuwde launcher. De zogeheten Pixel Launcher heeft een aantal nieuwe features gekregen, zoals een los Google Assistent-knopje in de zoekbalk onderin je homescreen. Hierdoor wordt het nog makkelijker om het stemgestuurde hulp te activeren. Ook zorgt de verbeterde Launcher ervoor dat alle app-icoontjes uniform ogen.

De Pixel 3-launcher is al te downloaden en installeren op je eigen Android-telefoon. Instructies vind je in onze tip over het installeren van apk-bestanden.

4. Notch verbergen op Pixel 3 XL

Veel Android-fabrikanten kiezen ervoor hun smartphones uit te rusten met een inkeping in het scherm, om zo een voorkantvullend display mogelijk te maken. Op de Pixel 3 XL valt de notch extra goed op, aangezien ‘ie een stuk dieper is dan andere inkepingen. Dat zorgt voor flink wat ophef, omdat veel mensen het er lelijk uit vinden zien.

Om gebruikers tegemoet te komen, heeft Google een optie toegevoegd om de notch van de Pixel 3 XL te verbergen, door de ruimtes naast de inkeping ook zwart te maken. Hierdoor krijg je een dikkere rand boven het scherm, maar het werkt wel de hap uit het scherm wel weg.

5. Exclusieve camerafeatures

Tot slot willen we een aantal toffe camerafuncties uitlichten. De Pixel 3 en Pixel 3 XL introduceren bijvoorbeeld de optie om het bokeh-effect bij portretfoto’s aan te passen. Het is tevens mogelijk om dit ná het maken van een foto te doen, zodat je zelf bepaalt hoe sterk de blur aanwezig is.

Ook nieuw: Playground. Dit is een app waarmee je augmented reality-stickers kunt toevoegen aan foto’s. De feature werkt niet met eerder verschenen Pixel-toestellen en is dus exclusief aan de 3 en 3 XL.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu