Kleine veranderingen in interface van Android 1.5

android 1.5De gebruikersinterface van Android ziet er strak en zakelijk uit. Maar in Android 1.5 heeft Google toch wat aanpassingen gedaan in het uiterlijk van knoppen en checkbox-vakjes. Zo is de minimale grootte van bepaalde schermelementen gewijzigd: in plaats van 44×48 pixels hebben knoppen nu een minimale grootte van 24×48 pixels. Google heeft op de officiële Android Developers Blog een uitleg gezet om te zorgen dat ontwikkelaars er rekening mee houden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Bepaalde tekst past niet meer in knoppen of de knoppen zijn niet meer mooi uitgelijnd in de applicatie. Google geeft een aantal tips om dit te voorkomen (bijvoorbeeld door LinearLayout te vervangen door TableLayout). Mocht je problemen houden, dan kun je via IRC chatten met Google en andere ontwikkelaars in de Android-community.

Via: Google Android Developers Blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.