OnePlus-ceo: ‘we zouden graag een kleinere smartphone maken’

Thomas Haenen
12 december 2018, 9:35
2 min leestijd
OnePlus-ceo: ‘we zouden graag een kleinere smartphone maken’

Een kleinere OnePlus-smartphone zou niet misstaan, zo geeft topman Pete Lau toe in een interview. Toch zal deze ‘OnePlus Mini’ niet op korte termijn verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

‘Kleinere OnePlus-smartphone nog niet mogelijk’

In een interview met PCMag zegt de OnePlus-ceo dat er zeker ruimte is voor kleinere smartphones op de markt. Technologisch is het echter behoorlijk lastig: moderne smartphones zijn enorm krachtig, en voor die kracht is een grote accu nodig. En hoewel alle andere hardware van een smartphone steeds kleiner gemaakt kan worden, zijn er maar weinig vernieuwingen op accugebied. Daardoor blijft het haast onmogelijk om genoeg capaciteit in een kleine accu te stoppen.

Een goed voorbeeld daarvan is de onlangs verschenen smartphone van Palm. Die heeft een 3,3 inch-scherm, waardoor er slechts ruimte is voor een accu van 800 mAh. Dat is nauwelijks een kwart van de OnePlus 6T-accu, en de Palm gaat dan ook maar een paar uur mee zonder opladen.

Kleinere OnePlus-smartphone

“Als we het accuprobleem kunnen oplossen, zouden we graag een kleinere smartphone maken,” aldus Pete Lau. “Ik zie veel vraag naar dit formaat. Maar als we kijken naar de telecomindustrie, dan is de accutechnologie de afgelopen jaren nauwelijks beter geworden.”

Concreet zijn de plannen overigens niet; Lau maakte de opmerking nadat de interviewer zijn voorkeur voor kleinere smartphones aan gaf. Het toestel is dus nog niet in ontwikkeling, maar staat hooguit op een toekomstig verlanglijstje van de fabrikant.

Trend: steeds grotere smartphones

Vrijwel alle fabrikanten zijn de afgelopen jaren gestopt met het produceren van kleine smartphones. Samsung, Huawei, Google en andere grote merken maken vrijwel allemaal geen mobiele telefoons kleiner dan 5,5 inch. Zelfs de kleinere ‘Compact’-smartphones van Sony zijn de afgelopen jaren gegroeid: de recente Xperia XZ2 Compact is nog steeds 5 inch groot.

Moderne smartphones hebben wel steeds smallere schermranden. Daardoor kunnen fabrikanten een groot scherm in een kleinere behuizing proppen. Zo heeft een Samsung Galaxy S9 (met een 5,8 inch-scherm) vrijwel dezelfde afmetingen als de Galaxy S5 met een 5,1 inch-scherm.

In hetzelfde interview geeft de topman ook aan dat OnePlus een succesvol jaar achter de rug heeft. Het bedrijf bracht onlangs de OnePlus 6T uit bij de Amerikaanse tak van provider T-Mobile. Het is voor het eerst dat een OnePlus-toestel daar bij een provider verschijnt. Dat leverde veel nieuwe klanten op: volgens Lau zijn de verkopen van de 6T in de eerste maand al 249 procent hoger dan de verkopen van de OnePlus 6 in zijn eerste maand.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: PCMag
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu