Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Knalrode Nexus 5 eind februari in de winkels

Wouter Nijsen
4 februari 2014, 21:58
2 min leestijd
Knalrode Nexus 5 eind februari in de winkels
nexus5rood

Het hing al een tijdje in de lucht, maar dinsdagavond ging de kogel door de kerk: Google komt met een rode variant op de Nexus 5. De Google-telefoon, die is gemaakt door LG en is voorzien van Android 4.4, kwam eind vorig jaar uit op de markt.

Het rode toestel is al direct te koop in onder anderen het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Nederland en België moeten wat langer wachten, tot eind februari. De hardware en prijs van de rode Nexus 5 is gelijk aan het huidige zwarte en witte model. Eind februari komt ook de 32GB-versie van de zwarte Nexus 5 op de Nederlandse markt.

Lees verder na de advertentie.

Knalrode zijkanten

Met de rode versie probeert Google zijn huidige vlaggenschip weer onder de aandacht te brengen. Het gerucht dat het miljoenenbedrijf met een rode Nexus 5 bezig was, speelt al weken. Zo zou de Amerikaanse telecomprovider Sprint het nieuwe model van de Nexus 5 al in januari in handen hebben.

Uit de gepubliceerde foto`s vallen een paar dingen op. Zo zijn de zijkanten en de speakergrill van de Nexus 5 niet van een zwarte, maar eveneens van een knalrode kleur voorzien. Dat is niet gebruikelijk, daar de witte versie van Googles smartphone gewoon zwarte zijkanten had.

Over de Nexus 5

nexus5rood2

De Nexus 5 is de laatste Google-telefoon, gemaakt door LG, die is voorzien van Android 4.4 (Kitkat). De rode Nexus 5 is op hardwarebasis niet veranderd en kost, net zoals het zwarte en witte model, 399 euro. Het toestel is uitgerust met een 4,95 inch-scherm (1080 —1920 pixels), Snapdragon 800-chip met een 2,26Ghz quadcore-processor, 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. De 32GB-versie komt alleen in het zwart beschikbaar.

Verder heeft het toestel een accu met een capaciteit van 2300 mAh en een 8-megapixel-camera met beeldstabilisatie. De Nexus 5 meet 131 x 86 x 9 millimeter en weegt met 130 gram minder dan vergelijkbare telefoons van deze omvang. Ook vinden we op het toestel 4g-ondersteuning en ondersteuning voor draadloos opladen – handig voor wie het geklooi met draden zat is.

-> Lees ook onze Nexus 5 review

Nexus 5 kopen

De Nexus 5 is te koop als los toestel of in combinatie met een abonnement.

Laatste nieuws over de Nexus 5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu