De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Tv-dienst Knippr van T-Mobile ook voor niet-klanten

Erwin Vogelaar
14 december 2015, 17:12
2 min leestijd
Tv-dienst Knippr van T-Mobile ook voor niet-klanten

T-Mobile start in 2016 met een eigen tv-dienst. Knippr zou een alternatief voor grote zenderpaketten moeten zijn en is ook voor niet-klanten beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Knippr

T-Mobile gaat in het voorjaar van 2016 starten met Knippr, een televisiedienst dat volgens het bedrijf grote zenderpakketten moet gaan vervangen. Het idee achter Knippr is dat de gebruiker de gebruikelijke Nederlandse basiszenders krijgt en daarnaast extra zenders kiest. Deze extra zenders zijn maandelijks op te zeggen. Met de grote zenderpakketten van televisie-aanbieders is het nu vaak het geval dat je betaalt voor zenders die je nooit kijkt.

Knippr zal niet alleen voor T-Mobile-klanten te gebruiken zijn, maar ook niet-klanten kunnen er mee aan de slag. De zenders kunnen via een computer, maar ook smartphone en tablet bekeken worden. Om de zenders gewoon als vanouds naar je televisie te sturen kun je natuurlijk een Chromecast of ander streamingapparaat gebruiken.

knippr

T-Mobile heeft zowel het aanbod van zenders als de prijs van de dienst nog niet bekend gemaakt, dus het is nog maar afwachten of het qua prijs veel scheelt met de zenderpakketten die nu te verkrijgen zijn. T-Mobile lijkt zich daarom nu vooral te richten op het idee dat je met Knippr overal waar je wil televisie kunt kijken.

On demand

Hebben we echter nog wel behoefte om overal normale televisie te kijken nu we zo gewend zijn aan diensten als Netflix? Het lijkt er namelijk op dat Knippr zich vooral richt op het aanbieden van normale televisie en daarnaast met extra videodiensten komt. Dat zou betekenen dat we nog steeds programma’s moeten kijken wanneer de zenders deze gepland hebben en niet op ons eigen moment.

Dit blijft een groot probleem van standaard televisie. Vooral ook omdat diensten als NPO Gemist nog steeds bizar lage kwaliteit streams bieden en dus geen evenwaardig alternatief zijn voor ‘live’ kijken. T-Mobile zegt wel plannen te hebben voor een on demand aanbod, maar hoe dit er uit gaat zien is ook nog niet bekend. Heb je interesse in Knippr, dan kun je via de website aangeven of je zin hebt om mee te doen in de bèta-test begin 2016.

Lees het laatste nieuws over T-Mobile

Bron: T-Mobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu