De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung krijgt patent op nieuw knoppenloos design

Redactie
22 januari 2014, 12:31
1 min leestijd
Samsung krijgt patent op nieuw knoppenloos design
samsung-patent

Samsung heeft een patent gekregen op een nieuw knoppenloos design voor de Zuid-Koreaanse fabrikant. Dat blijkt uit een aanvraag bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO), die later is goedgekeurd. Het patent is op 20 juli 2012 door Samsung ingediend en sinds kort aan de techgigant toegekend.

Een knoppenloos design is een nieuwe stap voor Samsung. Zo beschikken alle Samsung-telefoons over knoppen, en houden de Zuid-Koreanen stevig vast aan hun drie onderste knoppen: de homeknop, terugknop en menuknop, in tegenstelling tot de homeknop, terugknop en multitaskknop die Google gebruikt. Ook lijken er geen knoppen aan de zijkant te zijn, zoals een powerknop of volumeknoppen, maar op een andere afbeelding is weer wel een soort van powerknop te zien.

Het patent op het knoppenloos design laat wel duidelijk een Galaxy-toestel zien, met eenzelfde design en een vrij breed scherm. Mogelijk gaat Samsung kiezen voor softwarematige knoppen waar veel toestellen reeds over beschikken. Dit geeft Samsung te mogelijkheid om te knoppen door de gebruiker te laten instellen en, in sommige apps als YouTube of Pocket, het gehele scherm te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Knoppenloos design voor de Galaxy S5?

Het is mogelijk dat het ingediende patent een design betreft voor de Galaxy S5. Samsung is druk bezig met het vernieuwen van zijn TouchWiz-software, en een knoppenloos design met een touchscreen-knoppen zou geen onlogische keuze zijn. De verwachting is dat de Galaxy S5 op 23 februari wordt aangekondigd, waarna de release volgt in april of mei.

Meer nieuws over de Galaxy S5

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu