Kobo brengt twee aantrekkelijke Android-tablets uit, full hd en Jelly Bean

Redactie
28 augustus 2013, 8:36
1 min leestijd
Kobo brengt twee aantrekkelijke Android-tablets uit, full hd en Jelly Bean
nexusae0_kobo-arc-7-hd-press-lead_thumb1

Kobo, de bekende fabrikant van e-readers, brengt twee nieuwe Android-tablets uit. De Kobo tablets, genaamd de Kobo Arc 7HD en 10HD, zijn voorzien van een full hd-scherm en draaien op Android 4.2.2 (Jelly Bean). De Kobo tablets zijn vanaf eind oktober in Nederland verkrijgbaar. De Kobo Arc 7HD is voorzien van een resolutie van 1920 bij 1200 pixels, een Nvidia Tegra 3-chip met quadcore-processor en 1GB werkgeheugen.

Zijn grotere broer, de Kobo Arc 10HD, beschikt over een 10 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels, een Nvidia Tegra 4-chip met een quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen.

Lees verder na de advertentie.

De Kobo Arc 7HD krijgt een adviesprijs van 199 euro, de 10 inch-tablet kost 379 euro. Ook komt er nog een goedkopere versie van de Kobo Arc 7HD met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Een Nederlandse release en prijs is nog niet bekend.

Kobo tablets zij om te lezen

nexusae0_kobo-aura-10hd-press-lead-1377545948

De Kobo tablets zijn volgens de fabrikant uitstekend geschikt om te lezen en gebruiken verschillende technieken van e-readers die daarbij moeten helpen. Zo kan de gebruiker alle noficiaties met één knop uitschakelen, wordt de helderheid automatisch bijgewerkt waardoor de batterijduur wordt verlengd en is er natuurlijk de Kobo e-store aanwezig, met een reeks aan e-boeken.

Ook kan de gebruiker een speciale boekenplank aanmaken met boeken, video’s en websites voor bijvoorbeeld een reis. Daarnaast krijgen de Kobo tablets integratie met Pocket, de fijne later lezen-app, waardoor de leeslijst van de dienst in de e-reader-apps en apps van Kobo kan worden gelezen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu