Kodak brengt in 2015 Android-smartphones en -tablets uit

Voormalig fotografieconcern Kodak gaat in 2015 een Android-smartphone, -tablet en -camera lanceren, gemaakt in samenwerking met Bullitt Group.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bullitt Group is onder andere bekend van de robuuste Caterpillar-smartphones en heeft al langer ervaring met het produceren van Android-hardware. Kodak is met name bekend geworden door de fotografieproducten.

Kodak zou de nieuwe Android-producten tijdens de elektronicabeurs CES, die van 6 tot 9 januari plaatsvindt, willen introduceren, waarna de release ergens in 2015 volgt.

Kodak en Android: waar willen ze heen?

“De producten zijn gericht op consumenten die een high-end-ervaring willen, maar zich niet altijd prettig voelen bij het huidige aanbod. Onze smartphones en tablets krijgen speciale software om foto’s te maken, bewerken en delen”, aldus Kodak.

De smartphones en tablets zouden ook van een speciale app zijn voorzien waarmee anderen toegang kunnen krijgen tot het apparaat. Dit zou gebruikers de mogelijkheid moeten geven om anderen hen te laten helpen, bijvoorbeeld tijdens het bewerken van foto’s.

De 4G-smartphone, tablet en camera, die alleen op Android draaien, zouden in 2015 worden gelanceerd. De releasedatum en prijs zijn vooralsnog onbekend.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.